Heerlijk vegetarisch eten! Of je nou elke dag alleen maar vlees eet of al vegetarisch bezig bent? Vandaag kun je heerlijk smullen van onze vegetarische tajine recept. De traditionele tajine zal ervoor zorgen dat je zal wanen in oosterse en Arabische sferen. Een vegetarisch recept om nooit te vergeten! Laat je reactie achter en laat ons weten of het heeft gesmaakt! Nu gaan we snel beginnen.
Stap 1. Mix alle kruiden van het lijstje in een schaal samen met een eetlepel olie en water en voeg alle groente van het ingrediëntenlijstje toe. Roer dit samen totdat de kruiden goed over de groentes verdeeld zijn.
Stap 2. Zet de tajine op een lage stand op het vuur. Voeg olie en de fijn gesneden uien in de tajine. Laat de olie en de uien +/- 10 min sudderen.
Stap 3. Na het sudderen voeg je de groente toe. De groente die het snelst garen het liefst bovenop. Om te beginnen gooi je aardappelen, knolraap, wortels, courgettes, tomaten en verse erwten in de tajine.
Stap 4. Giet de overgebleven kruiden met water in de tajine bij de groente. Zorg ervoor dat er altijd voldoende saus in de tajine aanwezig is.
Stap 5. Bedek de tajine met de deksel en laat dit anderhalf tot twee uur sudderen. Hou de saus in de tajine regelmatige in gaten, indien er een tekort aan saus is steeds gekookt water aan toevoegen.
Stap 6. Controleer de groente met een vork om te zien of ze al gaar zijn. Je bent al bijna klaar.
Stap 7. Als de groentes al gaar zijn serveer de vegetarische tajine dan bijvoorbeeld in een Marokkaanse bord om zo de oosterse sferen te creëren.
Reactie plaatsen
Geef een reactie
Je email wordt niet gepubliceerd.